Pred nama ponovno bogati i raznovrsni programi za velike i male!

 Pred nama ponovno bogati i raznovrsni programi za velike i male!

Od 20. do 23. prosinca pored Katedrale na Trgu Svetog Tome bit će postavljene žive jaslice u suradnji s mladim glumcima INK. Uprizorenje živih jaslica možete vidjeti od 17 do 20 sati. Nakon raznovrsnih glazbenih žanrova, nastavljamo u istom tonu te tjedan otvaramo s Gitarijadom na Portarati u 19 sati. Ove godine Gitarijada neće biti natjecateljskog karaktera kao i svih godina do sada u cilju odabira jednog pobjednika, već će svaki band koji je ušao u finale dobiti neku od nagrada, a koja nagrada će kojem bandu pripasti odlučiti će stručni glazbeni žiri. Na Giardinima se od 21 sat družimo s već dobro nam poznatim DJ Niceom.

Četvrtak je rezerviran za ples kada će od 17 do 20 sati na Portarati svoje plesne vještine predstaviti Plesni studio Saltatrix, Plesna udruga Sense & Dance te AB Original. Od 20 sati na Giardinima ponovno nas zabavlja DJ Nice. Od 21. prosinca pa sve do 30. prosinca ponovno će prometovati besplatni Veseli vlakić čija jedna vožnja traje otprilike 30 minuta. Početno stajalište je ispred Arene svakim radnim danom i praznikom od 16 do 20 sati, dok će subotom i nedjeljom prometovati u dva termina – od 10 do 13 sati te od 16 do 20 sati. Petak započinjemo s predstavom „Čarobna noć prosinca” u Parku grada Graza koju izvodi IRTA u 17 sati, dok će se u 18 sati odviti prigodan baletno-glazbeni program za djecu „Božić sa Zarom” čiji su izvođači polaznici Studija Zaro u dobi od 3,5 do 12 godina. Za kraj dana na Portarati u 20:30 sati pulska rock grupa Monarh zabavljat će sve ljubitelje rock glazbe. Također, ne zaboravite na božićne filmske hitove koji od 22. do 26. prosinca igraju u Kinu Valli – Grinch, Čudo u 34. ulici, Zapravo ljubav, Sam u kući i Batman se vraća!

U subotu na Giardinima DJ Nice s veselim ritmovima domaće i house glazbe zabavlja nas već od 10:30 sati. Klaun Kunfeto pobrinut će se da u Parku grada Graza od samog jutra odjekuje smijeh kada će u 10 sati započeti sa svojim nastupom „Nos kao ponos”. U 11 sati Pet centar održat će Školicu za pse uz vodstvo profesionalnog trenera, a u 17 sati lutkarsku predstavu „Božićna kutija” izvest će Udruga Puppeta. Humanitarni božićni gala koncert „Božić u INK” odnosno ove godine pod nazivom „Božić na Portarati”, tradicionalno se održava od 2013. godine u povodu božićnih blagdana pod pokroviteljstvom kompanije Arena Hospitality Group i Grada Pule. Na božićno-humanitarnom koncertu u 20:30 sati nastupat će Klapa Rišpet s posebnom gošćom – Antonelom Doko, a građani će imati priliku izvršiti donacije u posebnim kutijama.

Na Badnjak će se u 10 sati ponovno pripremati Velika padela, gdje će građani i posjetitelji moći besplatno konzumirati rižoto s morskim plodovima. Glazbeni program na tržnici u nedjelju također započinje u 10 sati s nastupom zbora Zlatne godine, a nakon njih slijedi nastup cijenjenog pulskog glazbenika Franka Krajcara te njegove grupe Indivia. Paljenje četvrte, a ujedno i zadnje adventske svijeće kod fontane u Ciscuttijevoj upriličit će Instrumentalni duo – Srećko Savretić na violini i Martina Kurelić na klavijaturi. ABBA RING, grupa obrazovanih i iskusnih glazbenika, dočarat će nam na Portarati pravi duh grupe ABBA s hitovima, koreografijom i kostimima nekada vrlo popularnog benda u 20:30 sati.

Na sami Božić na Portarati Medea i Tedi Grubica, koji su poznati po suradnji s brojnim velikim autorskim imenima hrvatske i makedonske glazbene scene te diskografskom kućom Croatia Records, zabavljat će publiku od 20:30 sati. Predstava „Izvrnuti Božić” u izvedbi Cirkusa Nit održat će se 26. prosinca u Parku grada Graza u 17 sati. Nešto kasnije, u 20:30 sati, na Portaratu stiže mlada hrvatska pop senzacija Miach koja je nedavno objavila svoj prvi album „Insomnia”. U srijedu ponovno nastavljamo s programima za velike i male kada će u Parku grada Graza Udruga Birikina izvesti lutkarsku predstavu „Šarlota, riba srca velikog kao balota” u 17 sati, dok će jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača i kantautora, Goran Karan, nezaboravnu večer pružiti na Portarati u 20:30 sati.