3D Božićna potraga, dolazak Djeda Mraza, Veja i Edo Maajka!

 3D Božićna potraga, dolazak Djeda Mraza, Veja i Edo Maajka!

Druga polovica prosinca proteći će u znaku brojnih programa za sve uzraste! Utorak i srijedu, 12. i 13. prosinac, otvaramo s programom „U kuhinji Bake Mraz” koji će se odvijati u Ulici Sergijevaca 2, odnosno u prostoru bivše ljekarne. U 17 sati uz prigodno kostimirane animatorice djeca mogu zamijesiti, ispeći i ukrašavati kolače u funkcionalnoj kuhinji koja je u potpunosti prilagođena djeci. Od srijede kreće i 3D Božićna potraga s početnom točkom na Giardinima gdje će se putem QR koda dobiti uputstva za sljedećih pet točaka u gradu. Za sudjelovanje u 3D potrazi dovoljno je samo otvoriti kameru na pametnom telefonu, odnosno nema potrebe za instaliranjem aplikacije. U srijedu i četvrtak će nas osim kuhanog vina na Giardinima zagrijati ritmovi DJ Nice-a od 20 sati. Dok ste na Giardinima pozivamo vas da posjetite humanitarnu kućicu udruge Institut Pula koja će ovogodišnja prikupljena sredstva utrošiti na nabavu prehrambenih proizvoda za beskućnike kako bi prilikom dolaska u prenoćište mogli dobiti topli obrok.

Četvrtak, 14. prosinac, započinje s plesom na Portarati u 18 sati gdje će svoje umijeće predstaviti Plesni klub Infinity te Plesni studio Cool Step u 19 sati. Park grada Graza u petak će odisati toplinom i vedrinom uz „Božićnu priredbu” Centra za inkluziju i podršku u zajednici u 17 sati, a Zemlja zabave u 18 sati donosi nam predstavu „Audicija na vilenjačkoj akademiji”. Pulski glazbeni sastav Veja predstavit će svoj specifičan spoj istarske tradicionalne glazbe izvođen u suvremenim aranžmanima na Portarati u 20:30 sati.

Raznovrsnih programa neće nedostajati ni u subotu kada će u 10 sati Martiniuss Cirkus imati svoj performans sa štulociklom u Parku grada Graza. Školica za pse pod vodstvom Pet Centra i njihovog trenera održat će se u 12 sati, a lutkarska radionica pod vodstvom Puppete u 17 sati. Na tržnici u 10:30 sati vas čekaju najpopularnije božićne pjesme koje dočaravaju pravo raspoloženje i atmosferu blagdana u jazz izvedbi Leon Brenko Quartera i Ivone Fabris. U 11 sati u pratnji motorističkog kluba Twin Horn MC, koji je prvi u Hrvatskoj započeo s ovakvim projektom, stiže Djed Mraz koji će se družiti s djecom i dijeliti im bombone.

U subotu nam se ponovno sprema odličan provod na Portarati u 20:30 sati s reperom, tekstopiscem, glazbenim producentom i dobitnikom brojnih nagrada – Edom Maajkom. Paljenje treće adventske svijeće kod fontane u Ciscuttijevoj ulici odvit će se u 11 sati sa zborom Encijan.