Doček sv. Nikole, otvorenje klizališta, koncerti, predstave, radionice – sve to u prvom adventskom tjednu!

 Doček sv. Nikole, otvorenje klizališta, koncerti, predstave, radionice – sve to u prvom adventskom tjednu!

Mnoštvo zanimljivih programa čeka nas i u ovom adventskom tjednu. Najmlađe će zasigurno razveseliti tradicionalni doček sv. Nikole, 6. prosinca u 18 sati, koji će se održati na novoj lokaciji na Riječkom gatu gdje će Zemlja zabave izvesti svoju predstavu. Na Portarati se 7. prosinca sprema božićna plesna čarolija s nastupom Art Dancea u 17 sati te Plesnog studija Pirueta Medulin/Pula u 18 sati. Za četvrtak najavljujemo i otvorenje klizališta uz besplatno klizanje od 18 do 22 sata. Klizalište će biti otvoreno do 7. siječnja, a svoje klizačke sposobnosti moći ćete pokazati svakim danom od 10 sati, osim na Božić kada će klizalište biti zatvoreno. Visualia Group pobrinut će se da vam iskustvo klizanja bude još upečatljivije jer će s njihovim božićnim projekcijama oživjeti Dalmatinova ulica koja će se predstaviti u novom božićnom ruhu. Također, oba dana na Giardinima DJ Nice zabavljat će posjetitelje veselim ritmovima house i domaće glazbe.

U petak, 8. prosinca, u Parku grada Graza La La Land Theatre donosi nam predstavu „DJ Djed Mraz” u 18 sati. Kao što je već poznato petak je dan za glazbu stoga će se jedan koncert održati na Portarati u 20:30 uz Dogmu i njihove specijalne goste, Barbaru Munjas i Luku Žužića na trombonu, dok će drugi u 20 sati, Advent u Katedrali, održati Bruno Krajcar i Klapa Luka čiji će specijalni gost biti Edin Karamazov.

Veseli prosinački autobus prometuje od početka tjedna u čijoj predstavi „Ivan u zemlji kolača” trenutno uživaju vrtićke skupine. Za građanstvo će u subotu u 9 i 10:30 sati biti dostupne besplatne vožnje autobusom, a besplatne karte mogu se podignuti svakodnevno u JU Pula Film Festival u Odjelu produkcije od 9 do 16 sati. Smijeh, aktivnosti i glazba planirali su za subotu kada će već od 10 sati Martiniuss Cirkus voditi radionicu žongliranja i cirkuskih rekvizita u Parku grada Graza, a Pet Centar će imati svoju Školu za pse u kojoj naši četveronožni prijatelji mogu naučiti osnovne naredbe. U 17 sati Udruga Birikina Pula izvodit će predstavu „Pale sam na svijetu”. Na Portaratu nam stiže višestruki dobitnik glazbenih nagrada Porin i Cesarica te jedan od najbrže rastućih pop glazbenika – Matija Cvek u pratnji svog vrhunskog benda The Funkensteins. Za kraj tjedna u nedjelju u 11 sati paljenje druge adventske svijeće uveličat će KUD Matko Brajša Rašan.