Svemirko

Svemirko je pop bend. Iako njegova muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, on je svakako onaj koji postavlja trendove te koji pomiče ili štoviše uklanja granice. Svemirko je danas lako moguće najtraženija koncertna senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Slaveni, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati obećano i neočekivano. Tri objavljena albuma, retrogradnim redoslijedom „Skalamerija” iz 2020., „Tunguzija” iz 2018. te „Vanilija” iz 2017. godine čine Svemirkovu „-ija” trilogiju epskih proporcija, a sam

Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i materijale potpuno novog karaktera. Dio toga otkriveno je aktualnim duetom „Nosi me na duši” koji potpisuje s Peki Peleom, a suprotno „nevješto napravljenom predmetu, spravi ili građevini” čime opisuje svoj prethodni album, Vuković zasigurno vješto i spretno stvara profinjenu muziku koja pogađa baš tamo gdje treba.

Kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo, nešto što publika do sada nije navikla slušati i gledati, a sigurno je jedino to da neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove muzike, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati te potaknuti na ples htjeli vi to ili ne.

 

  • Datum : 29/12/2023
  • Vrijeme : 20:30 - 23:00 (Europe/Zagreb)
  • Lokacija : Portarata
Skip to content