Gitarijada

FINALISTI GITARIJADE:

 ALTERED TASTE – Rijeka

(rock sa elementima funka i bluesa)

AUDIO CLOT – PULA

(alt rock)

FM 13 – Pula

(grunge alt rock)

GRANICE NORMALE – Pazin

(metal rock)

RACIBOR – Pazin

(punk band)

SPELL SCROLL – Pula

(heavy metal)

TEHERAN – Vukovar

(instrumentalni fusion)

RAZOR – Pula

 

Ove godine Gitarijada neće više biti natjecateljskog karaktera, kao i sve godine do sada u cilju odabira jednog pobjednika, već će svaki band koji je ušao u finale dobiti neku od nagrada, a koja će kojem bandu pripasti odlučiti će stručni glazbeni žiri.

Žiri uvijek čine renomirani glazbenici srodnih žanrova Istre i Primorja, čiju anonimnost zadržavamo do same finalne večeri. Nagrade su različite, i kreću se od novčanih nagrada, do audio snimanja u studio Analogic u Puli, audio i video mixanje, te montaža live snimke sa gitarijade, poklon bonovi u music shopu Euro Unit Pula, i dr.

Nakon nastupa svih bandova, u vremenu dok žiri odlučuje koju nagradu dodijeliti kojem bandu, na bini svirati će gostujući band, deveteročlani Tacoor iz Poreča (Croatia Records). Sviraju hip-hop, funk, crossover i rock, a obogaćuju ga socijalno angažiranim tekstovima ispunjenim humorom, sarkazmom i autoironijom. Vizualno su iznimno zanimljivi, a uz njihovu glazbu se može i zaplesati, baciti se u šutku, ali i ono što je najvažnije – izbaciti negativnu energiju. Članovi banda su iskusni glazbenici, bivši i sadašnji članovi Gustafa, Dogme, Barbara, Cirkusa, JazzIstra Orchestra i Techno Vikingsa.

  • Datum : 20/12/2023
  • Vrijeme : 19:00 - 22:00 (Europe/Zagreb)
  • Lokacija : Portarata
Skip to content