Adventski vijenac – KUD Lino Mariani Pula

Kulturno – umjetničko društvo „Lino Mariani“, udruga sa autonomnim statutom koja djeluje u sklopu Zajednice talijana u Puli, već 75 godina sa svojom glazbom uveliča mnoge proslave, svečanosti, koncerata koncem godine i Svetih Misa povodom Uskrsa, Božića.

Također, se održava koncert svakog 18 kolovoza u pulskoj katedrali povodom siječanja na pokolj Vergarolla. Društvo djeluje kao štovatelj na siječanje Antonie Smareglia, jedan od  važnijih istarskih skladatelja.

Osnovano je 1947. godine kao kulturno – umjetničko društvo radničke klase i kao takva ostala je do devedesetih godina prošlog stoljeća – te je uvijek računala na radnike i amaterskih glazbenika koji pod vodstvom Maestra Nello Milotti (ali i drugih ) podigli su njegovo ime zahvaljujući velikim uspjesima u Istri, Hrvatskoj,Italiji, državama ex Jugoslavije i onih centralne Europe.

Izgrađujući formativne muzičke didaktične aktivnosti kod mladih te nastupajući sa svojim zborovima (muški, ženski i mješoviti) i orkestarama (mandolini in primis) KUD „Lino Mariani ostvio je i ostavlja neizbrisivu brazdu kulturnog života Pule, Istre i šire.

  • Datum : 3/12/2023
  • Vrijeme : 10:00 - 11:00 (Europe/Zagreb)
  • Lokacija : Ciscuttijeva
Skip to content