10. i 11.12.

INK Gradsko kazalište Pula

Ružno pače

Kazališna predstava / program za djecu

INK Gradsko kazalište Pula https://www.ink.hr/

10.12. u 18.00 sati

11.12. u 11.00

Nevolje i patnje malog labuda koji se greškom izlegao u pačjem gnijezdu simboli su neprihvaćanja i predrasuda naspram drugačijeg. Sve što je drugačije budi neprijateljstvo, a u svijetu gdje ne postoji razumijevanje za one koji su posebni život nije jednostavan.

Na samom početku Ružno pače biva omalovažavano na razne načine i zlostavljano te otjerano sa seoskog imanja. Odlaskom u nepoznati svijet Ružno pače susreće se s brojnim nevoljama i izazovima ali i vlastitim postignutim uspjesima.

U ovoj predstavi, na dinamičan način dramskim i koreografskim elementima isprepliću se događaji, emocije i stanja malog labuda.

 

16.12.

INK – Gradsko kazalište Pula, od 20.00 sati

Bilježnica Robija K. (Satiričko kazalište Kerempuh)

Kazališna predstava

INK Gradsko kazalište Pula https://www.ink.hr/

U sklopu Kerempuhove inicijative – angažmana i afirmacije mlađe generacije redatelja – perspektivna je redateljica Marina Pejnović postavila “Bilježnicu Robija K.” Viktora Ivančića, priznatog novinara i publicista, najpoznatijeg kao jednog od osnivača kultnoga satiričko-političkoga tjednika Feral Tribunea.

Podjednako je slavna i satirička kolumna pisana u formi dnevnika splitskoga dječaka Robija K., autorova alter-ega i bespoštednoga svjedoka nebrojenih apsurda hrvatske svakidašnjice, a ona će ovoga puta svoj ironijski odmak i začudnu dječju vizuru ostvariti na sceni poetski i tematski bliskoga satiričkoga kazališta.

Prilagodba feljtona kazališnom mediju rastvorila je jedan ludistički mozaik pomaknutog i grotesknog univerzuma s nestabilnim, a ipak prepoznatljivim karakterima, razbarušenim dijalektalnim i lokalnim govorom, kao i mnogobrojnim aktualnim društveno-političkim temama koje postaju gorko smiješne kada ih se pretvori u situacije na samom rubu apsurda.

Predstava “Bilježnica Robija K.” kazališna je igra koja nikad do kraja ne zakoračuje u kazališnu iluziju, ne dopuštajući gledateljima da zaborave na stvarnost koja ih maljem udara po glavi – od nacionalizma i nacionalističke mitomanije, domoljubnog odgoja u ozračju vala iseljavanja iz Hrvatske, upitnih državotvornih i katoličkih svetinja, potlačenih i tlačitelja, “naših” i “njihovih” pa sve do taloga prošlosti, ratova i različitih – izama. Robi K., kao promatrač, svjedok burnih vremena i neizbježni mali zafrkant, otvara nam vrata u duhovit i okrutan svijet koji je njegov

 

17.12.

INK – Gradsko kazalište Pula, od 20.00 sati

Šišmiš

Glazbeni program

INK Gradsko kazalište Pula https://www.ink.hr/

Komorni orkestar Opere b.b. pod vodstvom Marija Čopora

Grof Eisenstein bi večer želio provesti na gala plesu, ali mora se javiti u zatvor. Na ples bi i njegova sobarica, ali gazdarica ne želi ostati sama kod kuće. Kad Eisenstein odluči da će u zatvor tek nakon plesa, a k tome umjesto njega sprovedu gazdaričinog obožavatelja, to je tek početak događaja kojima će se za svoju slatku osvetu okoristiti prošle godine prevareni Šišmiš! Na kraju, kad sve opet bude na svome mjestu, svi će jednoglasno zaključiti da je za sve kriv – šampanjac.

 

18.12

INK, od 19.00 sati

24. večer tradicijske glazbe i plesa „KUD Uljanik i gosti“

Glazbeni program

Kulturno umjetničko društvo „Uljanik“ Pula

Tradicionalna manifestacija Večer tradicijske glazbe i plesa „KUD Uljanik i gosti“ upriličiti će se povodom obilježavanja 54. godišnjice postojanja KUD-a „Uljanik“ te 24. godišnjice same manifestacije, a cilj joj je prezentacija tradicijske baštine, kulture i identiteta Istre kao i ostalih dijelova Republike Hrvatske. Također će se predstaviti cjelogodišnji rad KUD-a „Uljanik“ te njihova suradnja s drugim folklornim društvima.

 

21.12.

INK, od 20.00 sati

Tradicionalni božićni koncert (Studio Zaro)

Glazbeni program

Studio Zaro

Glazbeno scenski program u sklopu kojeg će nastupiti: plesni Studio Zaro, zborovi Mići Zaro, Zaro, Zaro XL, Zaro Senior i GrandZaro, instrumentalisti te gost grupa Nola.

 

22.12.

INK, od 20.00 sati

Božić u INK

Glazbeni program

Grad Pula i Arena Hospitality Group

Tradicionalni Božićni gala koncert koji se uz potporu Grada Pule i Arena Hospitality Group održava već osmu godinu zaredom. Ove će godine nastupiti 4 tenora. Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodanih ulaznica uplaćuje se na žiro račun ustanove u Puli kojoj je pomoć potrebna.

 

23.12.

INK – Gradsko kazalište Pula, od 20.00 sati

ZAJC u INK: Novogodišnji koncert  

Glazbeni program

INK Gradsko kazalište Pula https://www.ink.hr/

Nastup riječkog simfonijskog orkestra.

Dirigent: Valentin Egel


Organizatori:
Glavni sponzor:
Uz potporu:
Sponzori: