27.11.

Parka grada Graza, od 18.00 sati

Martiniuss cirkus: White Light Stilt Angels          

Dječji program  

JU Pula Film Festival

Divovski anđeli unijet će svjetlost u svačije srce. Veseli i nasmijani očarati će svojom pojavom i male i velike. Prava mala vizualna atrakcija.

 

3.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Pripovijedanje priča by Baka Mraz, Udruga Birikina

Dječji program

JU Pula Film Festival

Baka Mraz u hladnim zimskim večerima pripovijeda najtoplije priče koje će zagrijati svačija srca.

 

4.12.

Parka grada Graza, od 10.30 sati

Martiniuss cirkus: Stiltbike sound system – štulocikl         

Dječji program  

JU Pula Film Festival

Štulocikl je veliki bicikl visine cca 2m kojeg Martiniuss vozi na štulama, a sam nastup je zamišljen kao pokretna plesna točka. Štulocikl je opremljen zvučnikom i obilazeći trgove i ulice, glazbom preplavljuje svaki kutak. Martiniuss zaustavlja Štulocikl, te započinje svoj ludi ples na štulama.

 

4.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Tko je Vidku sašio košuljicu, Udruga Birikina

Dječji program

JU Pula Film Festival

 

9.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Martiniuss cirkus: Veletica i patuljak

Dječji program

JU Pula Film Festival

Veletica je divovska ptica, dva i pol metra visine, koju jaše veseli patuljak. Svojom veličinom i šarenim bojama ptica posebno privlači pažnju djece koja je vole maziti po glavi i mekanom perju. Oni uveseljavaju svakoga, a znatiželjna i nestašna ptica zvekeće svojim kljunom i na šaljivi način gura glavu posvuda nastojeći "ugrabiti" kakav slastan zalogajčić (kape na glavama publike, naočale...).

 

10.12.

Park grada Graza, od 19.00 sati

Princeza žabarica, Udruga Birikina

Dječji program

JU Pula Film Festival

Razmažena princeza Brigita primorana je svakodnevno obavljati kućanske poslove na zapovijed svoje stroge i oštre majke, kraljice Brigezije (u slobodno vrijeme čarobnice!) kako bi se spremila za budući život te naučila cijeniti rad. Nakon što kraljica Brigezija jednoga dana izgubi strpljenje pri odabiru princa – budućeg muža za princezu, odluči zadnjeg, koji dođe po princezinu ruku, pretvoriti u žapca s misijom da uobraženu princezu nauči pameti.

Tema ove predstave usmjerena je na odgovornost, pogotovo na obećanja koja olako dajemo. Naše nas riječi obvezuju da izvršimo ono što smo rekli te da ne zaboravimo na druge kada nam više ne trebaju.

 

11.12.

Park grada Graza, od 11.00 sati

Janko uz vatru luta, LOOP CIRKUS

Dječji program

JU Pula Film Festival

Vilenjak Janko je Djeda Mrazov pomoćnik sa Sjevernog pola. Pomoću svojih rukotvorina želi pokazati kako se iz malih stvari može napraviti puno toga, a usput nam otkriva razne avanture, pokazuje kako je lako biti sretan te u mališanima budi kreativnost. Janko je najponosniji na poseban uradak iz svoje radionice – lutku Lutu, koja ima svoju dušu. Janko i Luta, koja magično nakratko možda i oživi, zajedno će pokazati u čemu je bit Božićnog darivanja.

Veseli duo publiku će u ovoj božićnoj predstavi zabaviti s elementima žongliranja čunjevima te manipulaciju hula hoopovima i kristalnim kuglama. Uz partnersku akrobatiku kombiniranu sa suvremenim plesom dolazi i završna točka sa vatrenim hula hoopom. Sve ove točke začinjene su i povezane komičnim elementima klaunerije. Cijelu predstavu nosi poučna priča koja pokazuje djeci najveće božićne vrijednost - zajedništvo, sreću i međusobno razumijevanje.

 

11.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Božićne nevolje patuljka Pina, IRTA d.o.o. Istarska Razvojna Turistička Agencija

Dječji program

JU Pula Film Festival

Negdje u Istri, uz topli kamin istarske kuće, pripreme za podjelu poklona su u punom zamahu, jer djedu Mrazu s dalekog sjevera treba ponekad priskočiti u pomoć. Jelen Milo i patuljak Pino, uz sve svoje nestašluke i smicalice koje jedan drugom podmeću, dobar su tim i obavili su većinu zadataka. Pokloni se zamataju punom parom, ali netko noću radi nered, otvara poklone, jede slatkiše i naše junake baca u očaj! Bila bi velika sramota da naši vrijedni patuljak i jelen ne stignu sve pripremiti. Zato, nevaljalca treba uloviti. Ali nevolja je još veća kad se čitava hrpa papira, kutija i polomljenih igračaka zapali iskrom iz kamina. Jao! Jesu li uspjeli ugasiti požar i spasiti preostale poklone? Tko će priskočiti u pomoć? Saznat ćete ako pogledate ovu božićnu priču Istra Inspirita, prepunu neizvjesnosti i zabavnih trenutaka naših junaka.

 

11.12.

Park grada Graza, od 18 sati

Marekove cirkusarije

Dječji program

JU Pula Film Festival

Klaun Marek kroz četrdesetominutnu predstavu  svojim energičnim nastupom izvodi pravi mali cirkuski show. Žonglerski rekvizit lete visoko u zrak a vatrena točka za kraj dajem ovom uličnom shou pravi ugođaj. U predstavi osim Mareka nastupa i publika bila ona velika ili mala.

 

16.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Vilenjačke priče, UO LOFT

Dječji program

JU Pula Film Festival

Predstava Vilenjačke priče sastoji se od 7 priča u kojima glavni likovi, dva vilenjaka Djeda Mraza, prepričavaju svoje dogodovštine sa Sjevernog pola. Povjerenje koje su dobili radeći za Djeda često je bilo poljuljano i njihovi šlampavi i neozbiljni postupci znali su dovesti i do katastrofe svjetskih razmjera. Srećom uvijek su tu bili drugi stanovnici Sjevernog pola koji su im pomagali spasiti stvar. Svašta je moglo poći po zlu kada su se sanjke pokvarile, kada lampice nisu zasvijetlile u pravom trenutku, kada su se kuglice porazbijale, a trbuh bolio od prejedanja čokoladom i kolačima, kada su sobovi pobjegli, a velika poplava potopila pisma djece iz cijelog svijeta. Sva sreća da je božićna čarolija uvijek spasila stvari u zadnji čas. Zar baš uvijek?

 

17.12.

Park grada Graza, od 17.30 sati

Baka Zima, Udruga Birikina

Dječji program

JU Pula Film Festival

Baka Zima je priča za djecu u kojoj je djevojčica bila toliko  dobra da ju je baka odlučila nagraditi zlatnicima. Čim je to saznala, njezina zločesta polusestra poželjela je isto.

 

18.12.

Park grada Graza, od 11.00 sati

Kraljeva kći, Udruga MERLIN

Dječji program

JU Pula Film Festival

Priča počinje u dvorcu kralja koji svojoj kćerki traži prosce, ona ih redom odbija te se odlučuje za onog koji na specifičan način pobjeđuje zmaja. Sadržaj predstave je vezan na srednjovjekovnu kulturnu baštinu Istre, tradicionalnu glazbu, legende o zmajevima, odjeći iz 15. stoljeća, specifičnim srednjovjekovnim karakterima, očuvanju prirode i reciklaži tekstila, ženskim pravima i vrijednostima osobnog odabira.

 

18.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Klaun Franketo

Dječji program

JU Pula Film Festival

Solo klaun show 'Nos kao ponos' koju igra klaun Franketo. Riječ je o obiteljskoj predstavi u kojoj se Klaun Franketo predstavlja kao mađioničar no trikovi mu ne uspijevaju. Iznova pokušavajući prikriti svoje nedostatke svojim nosnim ponosom...

 

23.12.

Park grada Graza, od 18.00 sati

Otmica Djeda Mraza, Teatar Naranča

Dječji program

JU Pula Film Festival

Svake godine Djed Mraz i vilenjaci u prosincu od posla padaju s nogu kako bi djeci cijeloga svijeta priredili i podijelili darove. Međutim, što se dogodi kada jedan od vilenjaka odluči da ove godine želi u prosincu odmoriti pa dođe na ideju oteti Djeda Mraza i dovesti u pitanje radost sve djece svijeta? Hoće li Rudolf uspjeti na vrijeme pronaći i spasiti Djeda Mraza? Odgovore na ova pitanja saznati ćete ako pogledate božićnu predstavu Teatra Naranča.

 

30.12.

Park grada Graza, od 17.00 sati

Pop up Birikinin teatrin, Udruga Birikina

Dječji program

JU Pula Film Festival


Organizatori:
Glavni sponzor:
Uz potporu:
Sponzori: