Nastup Nešpula i Cantus PoPuli

Mješovita vokalna skupina „Nešpula“ osnovana je 2006., a od 2014. djeluje kao samostalna udruga. Sama postava glasova je specifična po tome što tenorsku dionicu pjevaju ženski glasovi.
Repertoar „Nešpule je raznolik, što znači da na svom repertoaru njeguje istarsku narodnu i dalmatinsku klapsku pjesmu, gospel ili crnačku duhovnu pjesmu, obrade evergrina i popularnih skladbi, polifoniju, glazbu renesanse… Mvs “Nešpula” je održala mnoštvo koncerata, gostovanja i humanitarnih koncerata te se istaknula svojim bogatim i raznolikim repertoarom. Surađivala je s renomiranim glazbenicima. Nešpula je osvojila mnoštvo nagrada i priznanja u Hrvatskoj i Europi (12 zlata, 8 srebra i 1 bronca). Pjesmom je u najljepšem svjetlu predstavila Hrvatsku u Češkoj, Švedskoj, Slovačkoj, Italiji, Malti, Španjolskoj, Austriji, Bugarskoj, Poljskoj, Turskoj, Portugalu i Sloveniji.

MPZ „Cantus Populi“ je mlad, vrlo kvalitetan i aktivan zbor koji djeluje na području grada Pule. U nekoliko godina djelovanja svoju kvalitetu pokazali su na međunarodnim natjecanjima, te u svom portfelju ponosno imaju sedam zlata i tri srebra sa međunarodnih natjecanja. 2018. i 2020. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli MPZ Cantus PoPuli je organizirao međunarodnu manifestaciju pod nazivom Istria Cantat, koja okuplja različite zborove iz zemalja EU, sa ciljem podizanje kvalitete zborskog pjevanja, promicanje zborskog pjevanja uopće, ali i posebnost izvođenja istarskih skladatelja i istarske ljestvice na međunarodnom nivou za što je predviđena i navedena kategorija u samom natjecanju. Zbor je u ovo kratko vrijeme postojanja dva puta ulazio u studio te snimio u siječnju 2017. pjesmu za potrebe dokumentarnog filma o KUD Idijotima te nastupio na humanitarnom koncertu „U sjećanje na KUD Idijote“ u Uljaniku, a 2019. godine snimio je pjesmu „Sole“ sa grupom Dogma i Sašom Antićem (TBF).

  • Datum: 10/12/2022
  • Vrijeme: 10:00 - 11:00 (Europe/Zagreb)
  • Lokacija: Portarata

Povezani događaji

Plesni program
Dječji program
Park grada Graza

Udruga Puppeta

Božićne lutkarije, lutkarska radionica Radionica je namijenjena djeci

Dječji program
Dječja knjižnica - Smareglina 2

Izgradi priču

Radionica izrade blagdanskih ukrasa s 3D olovkama za

Dječji program
Dječja knjižnica - Smareglina 2

Izgradi priču

Radionica izrade blagdanskih ukrasa s 3D olovkama za

Dječji program
Dječja knjižnica - Smareglina 2

Pismo Djedu Mrazu

Izrada pisama i blagdanskih čestitki

Skip to content