Medijske objave http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave Tue, 26 Feb 2019 15:03:53 +0000 Joomla! - Open Source Content Management hr-hr Završen Prosinac u Puli - brojni bogati programi zabilježili izvrsne rezultate http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/130-zavrsen-prosinac-u-puli-brojni-bogati-programi-zabiljezili-izvrsne-rezultate http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/130-zavrsen-prosinac-u-puli-brojni-bogati-programi-zabiljezili-izvrsne-rezultate prosinac2018krajEVENT

150 programa tijekom 45 dana na 40 različitih lokacija, sažetak je manifestacije „Prosinac u Puli - Dicembre in città“ koja je ove godine bila u znaku glazbe, veselja i program za najmlađe. 20 programa u Istarskom narodnom kazalištu, 17 koncerata na Rocktarati, 15 programa u organizaciji Gradske knjižnice Pula, 11 koncerata na Tržnici okosnice su bogatog programa koji je kulminirao na Silvestrovo dočekom u podne sa popularnim Gustafima i više od 1000 posjetitelja na Trgu kralja Tomislava te navečer na Forumu s nastupom legendarne Crvene jabuke i oko 4.000 posjetitelja.

Program je protekao bez otkazivanja zbog povoljnih vremenskih uvjeta, a jedna od posjećenijih lokacija bila je Čarobna šuma na Giardinima u kojoj su mališani napisali više od 2.500 pisama Djeda Mrazu, a on im odgovorio popratnim veselim pismom i diplomom. Ujedno su najmlađi iskazali najviše interesa za doček Sv. Nikole na Bunarini, doček Djeda Mraza na Portarati ali i na mnogobrojnim drugim plesnim i sportskim programima, odnosno predstavama i koncertima njihovih vršnjaka.

Program koji je još uvijek aktivan i otvoren za posjetitelje je klizalište na Trgu kralja Tomislava, na kojemu je klizalo više od 10.000 posjetitelja i koji će građanima biti na raspolaganju do 13. siječnja kada će povodom zatvaranja sezone klizanje biti besplatno. Blagdanska rasvjeta krasiti će grad do 15. siječnja.

Zahvaljujemo se mnogobrojnim posjetiteljima i organizatorima koji su svojim radom i trudom sudjelovali u manifestaciji.

Sažetak programa možete pogledati
OVDJE.

]]>
vijesti Fri, 11 Jan 2019 05:58:31 +0000
Posljednjih 5 dana Prosinca u Puli sa 21 programom na 8 lokacija http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/124-posljednjih-5-dana-prosinca-u-puli-sa-21-programom-na-8-lokacija http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/124-posljednjih-5-dana-prosinca-u-puli-sa-21-programom-na-8-lokacija 271218VIJEST

Poštovani,

završnih 120 sati prosinca donose Puljanima programe koje će igrokazima, plesom i glazbom pozdraviti 2018. godinu.

Čarobna šuma će, naravno, zasjati programima za najmlađe od predstava do cirkuskih animacija. U četvrtak 27. prosinca na rasporedu je Strka zbrka u zemlji Djeda Mraza, a u 20:30 na Rocktarati koncert će izvesti Alen Vitasović.

Petak će proteći u znaku raznovrsne glazbe; jutro će u Čitaonica kluba umirovljenika raspjevati Vesna Nežić Ružić a popodne u Čarobnoj šumi Studio Zaro, dok će na Rocktarati nastupiti splitski TBF, odnosno u Clubu Uljanik njihov sugrađanin Krešo Benglaka s gostima.

Subota će od jutarnjih sati biti živahna na gradskoj Tržnici posljednjim ovogodišnjim koncertom In Vino Veritasa, Zborom Zaro i Mistralom. Čarobna šuma će proteći u znaku plesa s jutarnjim Rasplesanim Božićem s Cool Stepom i popodnevnim Malim plesnim darom, dok će večer obilježiti Bang Bang na Rocktarati i C.U.B.E. #6: breakdance & hip hop battles u Clubu Uljanik.

30. prosinac ponuditi će dvije cirkuske animacije Martiniuss Clown Show i Martiniuss Fire Show, a Rocktaratu, koja je ove godine proslavila desetu godišnjicu, zatvoriti će Sake i Flo Masters.

Na Silvestrovo će se od 10.30 do 12.30 održati popularni gastro-zabavni program velike novogodišnje fritaje s Vesnom Nežić Ružić i Duom Magnolija.

Doček Nove godine u podne s početkom u 11 sati održati će se tradicionalno na Trgu Kralja Tomislava uz popularne Gustafe. Odbrojavanje do Nove godine će na Forumu započeti već od 21:00 sat uz DJ-a Jan Plexyja, Puljane i njihove goste će u 2019. uvesti Crvena jabuka, a zabavu do jutarnjih sati osigurati će Night Express. Udruga Seasplash ove godine organizira nezaobilazni elektronički doček u tunelima Zerostrasse s programom Sub Day Zero s početkom u 22:00.

Prvog dana Nove godine u 12:00 u Hotelu Park Plaza Histria Vesna Ivanović Ocvirk održati će novogodišnji koncert „Joy to the world“ a Pula Jazz Band u 19:00 sati u Hotelu Pula.

Uz sve najbolje u novoj godini, srdačan pozdrav!


 5dana

]]>
vijesti Thu, 27 Dec 2018 05:58:31 +0000
PROSINAC U PULI – zajamčena svakodnevna zabava do dočeka Nove godine http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/115-prosinac-u-puli-zajamcena-svakodnevna-zabava-do-doceka-nove-godine http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/115-prosinac-u-puli-zajamcena-svakodnevna-zabava-do-doceka-nove-godine 201218VIJEST

Poštovani,

Iako je tri tjedna intenzivne manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in città, program koji ove godine traje čak 45 dana i sadrži spektar od 150 programa na 40 različitih otvorenih i zatvorenih lokacija, u narednim danima za dobru zabavu je potrebna samo dobra volja.

Već danas, 20. prosinca, započinje 4. Pulica u kaputu - četverodnevni Dani dječjeg filma u Kinu Valli. Filmski program sastavljen je od iznimnih suvremenih nezavisnih naslova, no i filmskih dragulja iz povijesti kinematografije. U Gradskoj knjižnici i čitaonici otvoriti će se izložba „Zajedno“ 2018, kruna istoimenog projekta nastalog u suradnji s Udrugom Art studio. Večer će biti u znaku glazbe; u Velikoj dvorani OKUD-a Istre održati će se njihova božićna produkcija, u INK-u humanitarni gala koncert s Goranom Karanom i Ninom Kraljić a na Rocktarati legendarni nastupati će Rambo Amadeus.

Sljedećeg dana u Čarobnoj šumi ujutro će se održati predstava Zimski poljubac Udruge Birikina, a popodne Winter Dance Party plesnog studija Sense & Dance. OKUD Istra će također izvesti Božićni koncert, a u blagdanskom predznaku izvesti će se programi u Crkvi sv. Antuna s Muzičkom akademijom u Puli, odnosno u Crkvi sv. Franje sa zborom Encijan. Tradicionalni blagdanski koncert prirediti će i Puhački orkestar grada Pule u INK-u. Ljubitelji alternativnijih nota svoje ritmove mogu potražiti na Rocktarati na koncertu Big Wave Banda, odnosno u Klubu Kotač sa New York Ska-Jazz Ensemble.

U subotu ujutro na Tržnici će se uz Mirise i okuse Mrkata i Božićne OPG Groovoteke održati posljednji nastup Jazz Christmas – St. Thomas Quartet feat. Ivona Fabris. Čarobna šuma ponuditi će Saltatrixični plesni advent i predstavu Teatra Naranče Djed Mraz ide u penziju, a ples će se nastaviti i u INK s Art Dance produkcijom. Na Rocktarati će glazbeno-scenski nastup osigurati Let 3, a u dvorištu Dc Rojc Elemental XX Godina.

Nedjelja će započeti Božićnim igrama Istrie Inspirit i nastupom zbora Lino Mariani povodom posljednjeg Glazbenog Adventskog vijenca. Popodne je zauzeto s Breakdance studijom AB Original u Čarobnoj šumi, i predstavom 3,2,1 Božić u Dječjem kreativnom centru. Antitodor će nastupiti na Rocktarati a Big Band održati tradicionalni koncert u INK-u.

24. prosinca ujutro pulsku padelu s rižotom s plodovima mora popratiti će Anelidi na Tržnici, a večer na Rocktarati obilježiti će (Ne)normalni Balašević Tribute, gdje će na Stjepanovo glazbu osigurati DJ Giuly. Istog će dana u Klubu Kotač nastupiti pulski bend Fakofbolan. 26. prosinca će na Rocktarati koncert izvesti Detour, a sljedeću večer Alen Vitasović s bendom.

]]>
vijesti Thu, 20 Dec 2018 05:58:31 +0000
4. Pulica u kaputu - četiri dana besplatnih filmova za djecu http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/114-4-pulica-u-kaputu-cetiri-dana-besplatnih-filmova-za-djecu http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/114-4-pulica-u-kaputu-cetiri-dana-besplatnih-filmova-za-djecu Poštovani,

popularni dani dječjeg filma, koji se održavaju u Kinu Valli četvrtu godinu zaredom, a ove godine u sklopu programa Prosinac u Puli – Dicembre in città započinju sutra u 17.30 s kultnim animiranim filmom 'Dumbo'. Film će biti podnaslovljen i čitan kako bi ga i najmanji mogli pratiti. U 19:00 sati slijedi obiteljska avantura 'Zlogonje' u kojoj se dječak i djevojčica, svaki sa svojim unutarnjim preprekama, ujedinjuju da bi raskrinkali vješticu.

Pulica u kaputu trajati će do nedjelje, 23. prosinca. Ukupno će se prikazati 11 naslova koji progovaraju o djeci bliskim temama i koje izuzev zabavnog predznaka, progovaraju i njima važnim problemima; odnosima u obitelji, prijateljstvu, prirodi. Na rasporedu će se u jutarnjim i popodnevnim satima tako pronaći Gordon i Paddy (r. L. Hambäck), 5 rupija (r. P. Panjuani), Karsten i Petra na planinarenju (r. A. Lindtner Næss), Pat i Mat 2: Ponovo u akciji, Wendy 2 – najbolji prijatelji zauvijek (r. H Olderdissen), ZOOks (r. D. Leue , K. Leue), Chuskit (r. P. Ramasubban).

Prikazati će se i tri arhivska filma iz povijesti dječje kinematografije koja imaju kultni status, 'Dumbo' (1941.), 'Dama i skitnica' (1955.) i 'Fantasia' (1940.).

Još je nekoliko mjesta ostalo slobodno za radionicu filmske knjige, za djecu od 7 do 12 godina, a sve informacije je moguće dobiti putem e-pošte fus@kinovalli.net. Radionica se ne naplaćuje.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a besplatne ulaznice je moguće preuzeti na blagajni Kina Valli.

Informacije o filmovima i raspored možete pronaći u letku, odnosno na www.kinovalli.net.

]]>
vijesti Wed, 19 Dec 2018 05:58:31 +0000
Prosinac u Puli – obilje zabave i glazbe tek predstoji! http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/109-prosinac-u-puli-obilje-zabave-i-glazbe-tek-predstoji http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/109-prosinac-u-puli-obilje-zabave-i-glazbe-tek-predstoji 141218

Poštovani,

polovica prosinca je za nama a programi se još intenziviraju i prilagođavaju za predstojeće dane blagdana.
14. prosinca u jutarnjim satima u Čarobnoj šumi čarobirati će Mađioničar Stefano, dok će u popodnevnom terminu Udruga Birikina izvesti će predstavu Zimski poljubac. Istog će se dana u Središnjoj knjižnici održati promocija zbirke haiku poezije „Roža“ Đermana Vitasovića. Večer je za najmlađe osigurana u Dječjem kreativnom centru i Božićnim cirkusom u izvedbi plesnog studija Sense&Dance, a za nešto starije na Rocktarati će koncert izvesti Opća opasnost.

U subotu napokon u Čarobnoj šumi dolazi Djed Mraz, kojeg će na dva kotača na Portarati u 11:00 sati dopratiti IMC Twin Horn. Na susjednoj pozornici Čarobnu priču izvesti će Plesni klub Infinity, a na Tržnici posjetitelje zabavljati In vino veritas. Glazba će se uvečer čuti iz Istarskog narodnog kazališta, sa Božićnim koncertom Studija Zaro, na Portarati s koncertom grupe Whiskey Train i u Klubu Uljanik gdje će se održati Susret generacija.

U nedjelju će se uz nastup Albanske manjine upaliti treća adventska svijeća kod vodoskoka u Ciscuttijevoj. Neobični Djed Mraz, u organizaciji Ronilačkog kluba Meduza, izroniti će iz mora na Valkanama da bi zajedno s mališanima okitio jelkicu i potom s njom uronio u more. Nastup studija Čarobna frula održati će se u Čarobnoj šumi u popodnevnim satima a kazališna predstava Djed Mraz ide u penziju u dječjem kreativnom centru.

Ponedjeljak, 17. prosinac proteći će u znaku tradicionalnih programa, počevši ujutro od predstavljanja kalendara za 2019. DV – SI Rin Tin Tin u Circolu, donošenje Betlehemskog svjetla mira ispred Gradske vijećnice kojeg su osigurali Odred izviđača „Istra“ i odred izviđača pomoraca „Uljanik“, obilježavanje 45. godišnjice Astronomskog društva „Istra“ Pula u Zvjezdarnici na Monte Zaru te Božićnog koncerta ogranka HGDU u Zajednici Talijana.

U utorak na tržnici će započeti ciklus Jazz izvedbi s Jazz Christmas – St. Thomas Quartetom i Ivonom Fabris. U INK će uvečer božićni koncert održati Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova gdje će se sljedećeg dana održati Koncert Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Na blagdanskoj Glazbenoj rock slušaonici nastavlja se tema 25. obljetnica institucije Rock&Roll Hall of Fame a nosioci drugog dijela koncerta su Metallica, U2, Jeff Beck i Bruce Springsteen.

U četvrtak, 20. prosinca Studio Zaro raspjevati će Čarobnu šumu, a OKUD Istra Veliku dvoranu OKUD-a Istre. Izložba „Zajedno 2018.“ otvoriti će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Večer će proteći u znaku poznatih glazbenika; u INK održati će se humanitarni gala koncert s Goranom Karanom i gošćom Ninom Kraljić, a na Portarati Rambo Amadeus.

]]>
vijesti Fri, 14 Dec 2018 05:58:31 +0000
Odgađa se Robotička igraonica u Čarobnoj šumi http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/108-odgada-se-roboticka-igraonica-u-carobnoj-sumi http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/108-odgada-se-roboticka-igraonica-u-carobnoj-sumi Poštovani,

Zbog loših vremenskih uvijeta, odgađa se Robotička igraonica Društva za robotiku Istra koja se trebala održati danas u 17 sati u Čarobnoj šumi na Giardinima.

Novi termin biti će objavljen naknadno.

]]>
vijesti Thu, 13 Dec 2018 05:58:31 +0000
Doček Djeda Mraza na Portarati uz pratnju IMC Twin Horn http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/106-prosinac-u-puli-docek-djeda-mraza-na-portarati-uz-pratnju-imc-twin-horn http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/106-prosinac-u-puli-docek-djeda-mraza-na-portarati-uz-pratnju-imc-twin-horn 121218djedVIJEST

Poštovani

u subotu, 15. prosinca u 11:00 sati, održati će se tradicionalni doček Djeda Mraza na Portarati. Najočekivanija osoba prosinca doći će, na veselje najmlađih, u pratnji IMC-a Twin Horn, a program će upotpuniti nastup polaznika Studija glazbene kreativnosti Čarobne frule.

Na Giardinima će kućica Djeda Mraza biti otvorena već od 10:00 sati, a ujedno će se na najveselijoj susjednoj pozornici Čarobnom pričom predstaviti Plesni klub Infinity.

Za nesmetano odvijanje programa i sigurnost građana za promet će biti zatvorena dionica od Laginjine ulice (Istarskog narodnog kazališta) do ulice Giardini (Ljekarne Centar) od 10.30 do 13.30 sati.



]]>
vijesti Wed, 12 Dec 2018 05:58:31 +0000
„Prosinac u Puli – Dicembre in città“ - najveseliji mjesec nastavlja s bogatim i raznovrsnim programima http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/100-prosinac-u-puli-dicembre-in-citta-najveseliji-mjesec-nastavlja-s-bogatim-i-raznovrsnim-programima http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/100-prosinac-u-puli-dicembre-in-citta-najveseliji-mjesec-nastavlja-s-bogatim-i-raznovrsnim-programima 061218NASTAVAKPROGRAMA

Poštovani,

prvi tjedan Prosinca u Puli je za nama; grad je zasjao u bojama Pule, otvorena je Čarobna šuma, klizalište na Trgu kralja Tomislava a brojni raznovrsni programi predstoje i u narednom tjednu.
Već u petak će se na Tržnici u jutarnjim satima održati program HandMade by Mrkat, a u večernjim koncert Bruna Krajcara i Lee Dekleve u pulskoj katedrali. Na Rocktarati će nastupiti svestrani Top of the Pops i iste večeri u Galeriji Makina otvoriti izložba Tadeja Vaukmana: Dick Skinners. Subota ujutro donosi tradicionalne Mirise i okuse Mrkata uz popratnu glazbu In vino veritasa. Na Giardinima najmlađe će uveseljavati Teatar naranča, dok će u Kinu Valli novi album, pod nazivom Pozitiva - Moje pjesme, moj film, predstaviti Bruno Krajcar. I u popodnevnim satima će se u Čarobnoj šumi plesati i to sa studiom Sense & Dance, a glazbeni ugođaj će se nastaviti u INK-u sa KUD Uljanikom i njihovim gostima. Na Rocktarati publiku će zabavljati Pacific Bullets. U nedjelju, u Čarobnoj šumi, održati će se Božićne igre Istre Inspirit a KUD Matko Brajša Rašan zadužen je za drugu adventsku svijeću u Flanatičkoj ulici. Popodnevna Čarobna šuma ugostiti će svjetleće hodače na štulama, u Dječjem kreativnom centru održati će se predstava Plava boja snijega a u INK-u održati Jazz koncert Madelein Peyroux. Predvečerje uz talijanske kancone održati će se u Čitaonici kluba umirovljenika u ponedjeljak, a istog dana plesna predstava Odraz, Histerija Nova, u INK. U Kazalištu se u utorak otvara izložba Istra inspirit i kasnije održava kazališna predstava Tajkuni, Histrioni, dok će se u Središnjoj knjižnici održati tradicionalna Glazbena slušaonica. 12. prosinca OKUD Istra izvesti će božićni koncert u domu „Alfredo Štiglić“, a u Svetim srcima Klapa Brnistra i prijatelji. Sljedećeg dana održati će se Robotička igraonica u Čarobnoj šumi i koncert u povodu blagdana Sv. Lucije u Središnjoj knjižnici.

Cjelokupni raspored možete pogledati OVDJE.



]]>
vijesti Thu, 06 Dec 2018 05:58:31 +0000
Doček Svetog Nikole na Bunarini http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/97-docek-svetog-nikole-na-bunarini http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/97-docek-svetog-nikole-na-bunarini 041218DOCEKSVNIKOLE

Poštovani,

tradicionalni doček Svetog Nikole na Bunarini održati će se u četvrtak, 6. prosinca s početkom u 18:00 sati. Zaštitnik djece, pomoraca i siromaha, doploviti će u lučicu gdje će ga dočekati dječji zbor Zaro uz veseli program kroz pjesmu, ples i glumu, a za animaciju programa pobrinuti će se Teatar Naranča.

Preporučamo roditeljima da za dolazak koriste besplatne autobusne linije Pulaprometa koje su na raspolaganju svakodnevno od 17:00 do 00:00.

Cjelokupan program manifestacije „Prosinac u Puli – Dicembre in città“ možete pronaći OVDJE.



]]>
vijesti Tue, 04 Dec 2018 05:58:31 +0000
Prosinac u Puli - preporuka za program http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/96-prosinac-u-puli-preporuka-za-program http://www.prosinacupuli.hr/presss/medijske-objave/96-prosinac-u-puli-preporuka-za-program 031218PREPORUKA

Poštovani,

u Zajednici Talijana – Circolu, održati će se večeras, 3. prosinca s početkom u 20:00 sati glazbeno – plesni program "Natale con la lirica pizzicata". Sopranisticu Milu Soldatić i tenora Dionigija d'Ostunija, pratiti će na glasoviru Chiara Jurić, violončelu Fabio Jurić, violini Alisa Cvitan a na tamburinu Roberto Maffei. Plesnu točku izvesti će Antonella Sonia Dipaola i Amabile Bovo.

Na Trgu kralja Tomislava u srijedu, 5. prosinca u 18:00 sati otvoriti će se klizalište. Popularna lokacija za zabavu biti će otvorena svakodnevno od 9 do 22 sata (izuzev na dane blagdana i praznika kada će imati prilagođeno radno vrijeme) do 13. siječnja. Pulskoj predškolskoj i školskoj djeci, odnosno s područja cijele Puljštine, osigurana je nova besplatna sezona klizanja radnim danom u terminu od 9:00 do 13:00 sati, uz prethodnu najavu na info@pulasport.hr ili putem telefona 052 385 365.



]]>
vijesti Mon, 03 Dec 2018 05:58:31 +0000