201218VIJEST

Poštovani,

Iako je tri tjedna intenzivne manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in città, program koji ove godine traje čak 45 dana i sadrži spektar od 150 programa na 40 različitih otvorenih i zatvorenih lokacija, u narednim danima za dobru zabavu je potrebna samo dobra volja.

Već danas, 20. prosinca, započinje 4. Pulica u kaputu - četverodnevni Dani dječjeg filma u Kinu Valli. Filmski program sastavljen je od iznimnih suvremenih nezavisnih naslova, no i filmskih dragulja iz povijesti kinematografije. U Gradskoj knjižnici i čitaonici otvoriti će se izložba „Zajedno“ 2018, kruna istoimenog projekta nastalog u suradnji s Udrugom Art studio. Večer će biti u znaku glazbe; u Velikoj dvorani OKUD-a Istre održati će se njihova božićna produkcija, u INK-u humanitarni gala koncert s Goranom Karanom i Ninom Kraljić a na Rocktarati legendarni nastupati će Rambo Amadeus.

Sljedećeg dana u Čarobnoj šumi ujutro će se održati predstava Zimski poljubac Udruge Birikina, a popodne Winter Dance Party plesnog studija Sense & Dance. OKUD Istra će također izvesti Božićni koncert, a u blagdanskom predznaku izvesti će se programi u Crkvi sv. Antuna s Muzičkom akademijom u Puli, odnosno u Crkvi sv. Franje sa zborom Encijan. Tradicionalni blagdanski koncert prirediti će i Puhački orkestar grada Pule u INK-u. Ljubitelji alternativnijih nota svoje ritmove mogu potražiti na Rocktarati na koncertu Big Wave Banda, odnosno u Klubu Kotač sa New York Ska-Jazz Ensemble.

U subotu ujutro na Tržnici će se uz Mirise i okuse Mrkata i Božićne OPG Groovoteke održati posljednji nastup Jazz Christmas – St. Thomas Quartet feat. Ivona Fabris. Čarobna šuma ponuditi će Saltatrixični plesni advent i predstavu Teatra Naranče Djed Mraz ide u penziju, a ples će se nastaviti i u INK s Art Dance produkcijom. Na Rocktarati će glazbeno-scenski nastup osigurati Let 3, a u dvorištu Dc Rojc Elemental XX Godina.

Nedjelja će započeti Božićnim igrama Istrie Inspirit i nastupom zbora Lino Mariani povodom posljednjeg Glazbenog Adventskog vijenca. Popodne je zauzeto s Breakdance studijom AB Original u Čarobnoj šumi, i predstavom 3,2,1 Božić u Dječjem kreativnom centru. Antitodor će nastupiti na Rocktarati a Big Band održati tradicionalni koncert u INK-u.

24. prosinca ujutro pulsku padelu s rižotom s plodovima mora popratiti će Anelidi na Tržnici, a večer na Rocktarati obilježiti će (Ne)normalni Balašević Tribute, gdje će na Stjepanovo glazbu osigurati DJ Giuly. Istog će dana u Klubu Kotač nastupiti pulski bend Fakofbolan. 26. prosinca će na Rocktarati koncert izvesti Detour, a sljedeću večer Alen Vitasović s bendom.


Organizatori:
Glavni sponzor:
Sponzori:
Uz potporu:
Medijski pokrovitelji: