Medijske objave http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave Tue, 25 Sep 2018 10:51:29 +0000 Joomla! - Open Source Content Management hr-hr “PROSINAC U PULI – DICEMBRE IN CITTÀ” i ove godine oborio rekorde http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/79-prosinac-u-puli-dicembre-in-citta-i-ove-godine-oborio-rekorde http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/79-prosinac-u-puli-dicembre-in-citta-i-ove-godine-oborio-rekorde 220118VIJEST

Više od 200 događanja na 50 lokacija u 33 dana, brojke su koje će zabilježiti pulski prosinac 2017. godine, mjesec u kojemu su mnogobrojni koncerti, predstave i radionice grad učinile prepoznatljivim, a građanima i posjetiteljima je ponuđena raznovrsna blagdanska ponuda, sa svakodnevnim naglaskom na bogate i zanimljive programe za najmlađe. Na taj način su pulski mališani uživali na više od 90 programa, ponajprije na Giardinima, najveselijem gradskom parku koji je nosio naziv „Čarobna šuma“, a posjećenost programa najčešće nisu ometali ni nepovoljni vremenski uvjeti. Kućicu Djed Mraza iz dana u dan je posjećivalo sve veći broj djece o čemu svjedoči i više od 1000 ostavljenih pisma mališana najtraženijem Djedu u to doba. Izuzev popularnih Giardina, mnogobrojne je mališane, ali i odrasle, privuklo klizalište na otvorenom koje je ove godine zabilježio porast posjetitelja za 16%, a iznova se hvalevrijednom pokazala i inicijativa organiziranja besplatnog klizanja u dogovoru s 13 vrtića i 10 osnovnih škola.

Posljednji je dan 2017. godine sa spektakularnim nastupom Prljavog kazališta i oko 4.000 posjetitelja okrunjena manifestacija Prosinac u Puli i na taj način se zaokružio program koji je građanima Pule, okolice i njihovim gostima pružio obilje zabave, kulture i razonode, ostavljajući otvoreno klizalište i za cijelo vrijeme trajanja školskih praznika.

Blagdanski ugođaj obogatilo je 20.000 novih lampica, deset metarska svjetleća jelka na Portarati te brojni novi rasvjetni elementi kod kojih su Puljani rado zabilježavali uspomene na blagdansko doba.

Uz navedeno, izniman je uspjeh postignut i značajnim povećanjem broja noćenja, i to za čak 37% u odnosu na prethodnu godinu.

Grad Pula i ove je godine organizaciju povjerio Javnoj ustanovi Pula Film Festival, a ne bi se mogla realizirati bez potpore i odlične međusobne suradnje sponzora i gradskih Javnih ustanova, osobito Zagrebačke banke, Arenaturista, Pulaparkinga, Pulaprometa, Pula sporta, Bunarine i mnogih drugih koji su ostavili trag svojim programom i radom.

]]>
vijesti Mon, 22 Jan 2018 05:58:31 +0000
PROSINAC U PULI – posljednji vikend u znaku dočeka Nove godine http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/74-prosinac-u-puli-posljednji-vikend-u-znaku-doceka-nove-godine http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/74-prosinac-u-puli-posljednji-vikend-u-znaku-doceka-nove-godine 291217VIJEST

Nakon mjesec dana zabave, posebnih programa i raznovrsne glazbe, završna 48 sata ove godine Puljanima će priuštiti još prosinačkog veselja od jutarnjih do ranojutarnjih sati.


Dan prije Silvestrova najmlađe će u jutarnjim satima u Čarobnoj šumi zabaviti Mađoničar Stefano, a i na Tržnici će biti živahno; nastupa Vesna Nežić-Ružić & Duo Magnolija, u pozadini će se pripremati fritaja od 2018 jaja, a na 1. katu tržnice svirati će grupa Boom. Seasplash platforma će u Svetim Srcima predstaviti ekipu Team Limitless koji će atraktivnim vratolomijama predstaviti metode parkour i free runninga. Poslijepodne će Baka Mraz pozdraviti ovu godinu a Rocktarata ovogodišnje će izdanje zaokružiti nastupom grupe Čuvari Svirala.

Na Silvestrovo će se Nova godina najprije prizvati jutarnjim plesom studija AB Original u Čarobnoj šumi, potom na Trgu Kralja Tomislava u 11 sati započinje doček u podne za najmlađe prilikom kojeg će se pustiti u zrak 500 balona a zabaviti će ih grupa Gelato Sisters. Uz organizirane večernje dočeke u Shipyard Pubu i Zersotrasse, centralni program na Forumu započinje zagrijavanjem u 21:00 uz DJ Jan Plexyija, a Puljane će u 2018. uvesti Prljavo kazalište. U ponoć je planiran vatromet kojeg tradicionalno daruje Turistička zajednica grada Pule, a do sitnih jutarnjih sati sve će prisutne zabavljati Night Express.

Ni prvog dana Nove godine neće nedostajati glazbe; Vesna Ivanović Ocvirk u Hotel Park Plaza Histria izvesti će novogodišnji concertino "Joy to the World" a u Hotel Puli uvečer će nastupati Pula Jazz Band.

Klizalište će taj dan raditi od 16:00 sat i ostati će otvoreno, svakodnevno od 9 do 22 sata, do kraja školskih praznika - odnosno do 14. siječnja kada će klizanje biti besplatno.

]]>
vijesti Fri, 29 Dec 2017 05:58:31 +0000
PROSINAC U PULI – programski bogat posljednji tjedan godine http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/66-prosinac-u-puli-programski-bogat-posljednji-tjedan-godine http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/66-prosinac-u-puli-programski-bogat-posljednji-tjedan-godine zrakVIJEST

Tri su prethodna tjedna dokazala da Puljani itekako znaju uživati u blagdanskim programima, a posljednji tjedan manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in citta' donosi im zgusnuti raspored održavanja brojnih i raznovrsnih programa.


U subotu 23. prosinca u ponudi je čak 15 programa, između kojih, jutarnja padela na Tržnici uz Anelide i grupu Boom, raspjevani Zbor Zaro na Giardinima, večernji koncert Jure Stublića i grupe Film i punk rock koncert u klubu Kotač.

Rocktarata će se održavati svake večeri do Nove godine a Puljane će zabavljati Big Wave band, DJ Rock Cafffea, Zabranjeno pušenje, Justin's Johnson, Urban & 4, Muha, Veco & company te Čuvare svirala.

U nedjelju će zamjenik gradonačelnika, Robert Cvek, upaliti četvrtu adventsku svijeću kod vodoskoka u Ciscuttijevoj, na Božić se programi u Čarobnoj šumi neće održati dok će klizalište započeti s radom od 16:00 sati.

Na Stjepanovo će se održati jutarnje i popodnevne Pričaonice Bake Mraz, i božićni koncert SKD Istra Encijan u veličanstvenom ambijentu crkve Sv. Antona u Puli. Big Band Pula tradicionalno će održati koncert u INK-u uz besplatni ulaz, u srijedu, a u suradnji s Udrugom Sonitus održati će se Visualia Chritmas show koji će se nastaviti i u četvrtak.

Posljednji vikend ove godine biti će u znaku zabave i glazbe a na Silvestrovo je organiziran doček za najmlađe u podne, na Klizalištu uz Gelato Sisters, dok će večernji program na Forumu započeti u 21:00 sa DJ Jan Plexyjem, Prljavim kazalištem i Night Expressom. Večer će zaokružiti i ponoćni vatromet, dar Turističke zajednice grada Pule.

]]>
vijesti Fri, 22 Dec 2017 05:58:31 +0000
Doček Djeda Mraza na Portatrati http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/52-docek-djeda-mraza-na-portatrati http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/52-docek-djeda-mraza-na-portatrati docekdjedaVIJEST

Poštovani,

iza Prosinca u Puli je petnaest dinamičnih dana, a slijedi još bogatiji tjedan u kojemu svatko može pronaći nešto za sebe. Događaj koji je svakako dugo očekivan, tradicionalan, i iznimno dobro posjećen, dolazak je Djeda Mraza na Trgu Portarata u pratnji motociklista IMC TWIN HORN, gdje će ga pjesmom pozdraviti djeca iz Čarobne frule a zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zaželjeti dobrodošlicu u pulskoj rezidenciji.

Program je na rasporedu u subotu 16. prosinca s početkom u 11:30 sati, a radi nesmetane organizacije i sigurnosti posjetitelja, u razdoblju od 10:30 do 13:30 promet će za osobne automobile na potezu ulice Giardini biti onemogućen, izuzev javnom gradskom prijevozu i taksi službi.


Na Tržnici će se održati popularna pulska padela a u Skate parku u Rojcu natjecanje skatera u organizaciji Seasplash platforme. Večer će upotpuniti obilje raznovrsne glazbe, od klasičnog koncerta u Circolu, DJ-a na Danteovom trgu, Božićnog koncerta studia Zaro u INK-u, te Alena Vitasovića i Šajete na Rocktarati.

17. prosinca u 10 sati kod vodoskoka u Ciscuttijevoj upaliti će se treća Adventska svijeća kojemu će prisustvovati gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić, a događaj će pjesmom popratiti Albanska katolička misija. Dan će se nastaviti neobičnim postavljanjem okićenog bora u moru, na Valkanama, u Pattinaggiu će se održati Božićna revija KSRG Gazela.

Slijedi tjedan veselih programa, u ponedjeljak će se predstaviti kalendar DV-SI “Rin Tin Tin” Pula, Savez izviđača Pule donijeti će Betlehemsko svjetlo u 14:00 sati i predati ga gradonačelniku Grada Pule.

Naredne dane obilježiti će velik broj glazbenih događanja, koncert zbora 'Encijan', božićnu produkciju OKUD-a Istra, koncert simfonijskog orkestra i solista opere HNK Ivana pl. Zajca u INK-u, blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Pule, koncert povodom obilježavanja dvadeset i pet godina rada baletnih skupina Društva naša djeca, te koncert duhovne glazbe.

Ni petak neće svojom ponudom zastajati za prethodnim danima, koji će također ujutro ponuditi Jazz program na Tržnici, a uvečer Božićni koncerta Glazbene škole, izložbu Maje Radešić u Galeriji Makina, te Le Monde na Rocktarati.

]]>
vijesti Fri, 15 Dec 2017 05:58:31 +0000
PROSINAC U PULI – zabava se nastavlja uz glazbu, predstave i izložbe http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/43-prosinac-u-puli-zabava-se-nastavlja-uz-glazbu-predstave-i-izlozbe http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/43-prosinac-u-puli-zabava-se-nastavlja-uz-glazbu-predstave-i-izlozbe 8. PROSINCA 2017.

0812NOVOSTI

PROSINAC U PULI – zabava se nastavlja uz glazbu, predstave i izložbe

Prvih deset dana manifestacije „Prosinac u gradu – dicembre in città“ protekli su u znaku veselja, zabave i razonode, a slijedi još bogatiji tjedan sa velikim brojem raznovrsnih i zanimljivih programa. Drugi vikend prosinca donosi jutarnju sajamsku i gastro-ponudu na Tržnici, dok će se na prvom katu održati i prigodna izložba gljiva uz degustaciju gljivarskog lonca. Večer će zabilježiti modna revija u Circolu i široki spektar glazbenih programa; od 'Večeri tradicijske glazbe i plesa "KUD Uljanik i gosti" u INK-u i The Beatles Revival banda na Rocktarati, do rođendanske proslave Shipyard Puba i Susreta generacije u Uljaniku. Nedjelja će započeti kod vodoskoka u Ciscuttijevoj uz paljenje druge adventske svijeće, a koju će popratiti Talijanska nacionalna manjina i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule, Tiziano Sošić.

Tjedan donosi, uz mnogobrojne svakodnevne zabavne programe na Giardinima i Čarobnoj šumi, radionice i čitaonice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te predstave u Istarskom narodnom kazalištu, i Advent u Katedrali uz Bruna Krajcara i Terezu Kesoviju, te Koncert studenata Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izložbe će apostrofirati kraj tjedna – u suradnji Upravnog odjela za kulturu Istarske županije i JU Pula Film Festival, povodom obilježavanja 65. obljetnice Pulskog filmskog festivala, pripremljen je prigodan kalendar za 2018. godinu a čije će se predstavljanje, uz otvorenje izložbe radova, održati u Kinu Valli, dok će se u Galeriji LUKA održati tradicionalna skupna izložba članova HDLU Istre, u Galeriji Uliks samostalna izložba Roberta Paulette: "Fraktal 5b", a u Zvjezdarnici na Monte Zaru izložba i predavanje o radu i dostignućima članova Astronomskog društva „Istra“ Pula u proteklih 44 godine.


 

]]>
vijesti Fri, 08 Dec 2017 05:51:59 +0000
Započinje čarolija "Prosinca u Puli" http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/25-zapocinje-carolija-prosinca-u-puli http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/25-zapocinje-carolija-prosinca-u-puli pocinje carolija vijest


U četvrtak 30. studenog započinje uvod u iščekivanu pulsku manifestaciju „Prosinac u Puli – Dicembre in città“, bogatim cjelodnevnim veselim programima za sve uzraste, a službeno paljenje adventske rasvjete i spektakularne desetmetarske jelke promjera šest metara s 8 tisuća lampica održat će se na Trgu Portarata u 18,00 sati.

Popodnevnu ponudu, uz program u Čarobnoj šumi i radionice u Čitaonici umirovljenika, nadopunit će prigodno otvorenje klizališta na Trgu kralja Tomislava s početkom u 17,00 sati na kojemu će se moći besplatno klizati cijeli dan.

Jutarnje će programe otvoriti čarobiranje mađioničara Stefana na Giardinima, gastro program na Tržnici s poznatom Pulskom padelom uz pratnju grupe In vino veritas.


Hodogram aktivnosti, četvrtak, 30. studenog

PROGRAMI

LOKACIJA

SATNICA

Otvorenje kućice Djeda Mraza

Giardini

10:00

Pulska padela + In vino veritas

Tržnica

11:00

Pipova božićna želja

Giardini

17:00

Radionica 'Vitraž na kuglicama'

Čitaonica kluba umirovljenika

17:00

Klizalište

Trg kralja Tomislava

17:00

Paljenje jelke

Portarata

18:00


Pozivamo medijske djelatnike i javnost da se pridruže otvorenju programa "Prosinac u Puli", posebice osvjetljavanju jelke u 18:00 sati na Trgu Portarata.

]]>
vijesti Wed, 29 Nov 2017 09:58:31 +0000
Nikad bogatiji „Prosinac u Puli“ donosi 200 zabavnih programa na 50 različitih lokacija! http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/23-nikad-bogatiji-prosinac-u-puli-donosi-200-zabavnih-programa-na-50-razlicitih-lokacija http://www.prosinacupuli.hr/press/medijske-objave/23-nikad-bogatiji-prosinac-u-puli-donosi-200-zabavnih-programa-na-50-razlicitih-lokacija Prosinac u PuliVIJEST

Bogat program tradicionalne manifestacije „Prosinac u Puli – Dicembre in città“ i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

Među čak 200 programa na 50 različitih lokacija u gradu, brojni su koncerti, predstave i radionice namijenjene najmlađima, a nezaobilazna je Čarobna šuma na Giardinima uz Kućicu Djeda Mraza i veselu svjetlosnu rasvjetu. U sklopu Rocktarate na trgu Portarata održat će se 15 koncerata domaćih izvođača, a na Trgu Forum će u Novu će nas godinu uvesti Prljavo kazalište uz Night Express i nezaobilazni vatromet.

Program je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo i pohvalio izvrsnu dugogodišnju suradnju gradskih institucija, udruga i pojedinaca, koji svojim kreativnim programima pridonose prepoznatljivosti manifestacije. „Upravo susret i skup takvih programa, kojih je ove godine čak 200, Pulu čine prepoznatljivom, a građanima nude raznovrsnu blagdansku ponudu za sve uzraste; sastavljenu od glazbenih događanja, izložbi, sajmova, kazališnih predstava, radionica, kulinarskih pa i sportskih programa. Vjerujem da će posebice uživati najmlađi kojima je namijenjeno više od 80 programa, a ponajviše preobrazba Giardina koja će se pretvoriti u „Čarobnu šumu“ i u prosincu im biti najzanimljiviji svjetleći gradski park, popraćen prepoznatljivim sajamskim kućicama s prigodnom, blagdanskom ponudom. Klizalište je već postalo tradicionalno okupljalište brojnih naših sugrađana koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se mogu dobro provesti i zabaviti u gradu. Ove će godine klizalište biti smješteno na Trgu kralja Tomislava i sasvim sigurno upotpunit će ukupni adventski doživljaj u našem gradu,“ kazao je gradonačelnik zahvalivši se sponzorima manifestacije.

Ivan Glušac, ravnatelj Pula Sporta, nadovezao se na novu lokaciju klizališta Trg kralja Tomislava, i obavijestio javnost da je otvorenje predviđeno 30. studenog u podne, te da će biti otvoreno do 14. siječnja, svakodnevno od 9 do 22 sata, (dok će 24.,25., 31.12, i 1.1. imati prilagođeno radno vrijeme). „U suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, organizirano je besplatno klizanje, a cijene ulaznice i najma klizaljki su na razini prošlogodišnjih, koje su ujedno i najpovoljnije u čitavoj zemlji.“ Na klizalištu će se upriličiti i doček Nove godine za najmlađe, 31. prosinca u podne, uz nastup grupe Gelato Sisters.

Direktorica marketinga i prodaje Arena Hospitality Group, Manuela Kraljević, iskazala je da je potpora Arenaturista sad već tradicionalna, te da podupiranjem kulturnih događanja Arenaturist ujedno doprinosi pulskom imidžu i dodatnoj ponudi i tijekom izvansezonskih znanih aktivnosti.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, kojemu je i povjerena cjelokupna organizacija prosinačkog programa, predstavila je hodogram programa, izuzetno dobar odaziv udruga, pojedinaca i institucija koji su iskazali interes za manifestaciju, ali i novine poput svjetleće jelke na Portarati, dodatno ukrašavanje grada, tekoncept Čarobne šume na Giardinima. Izdvojila je i popularnu Rocktaratu i Seasplash platformu sa glazbenim koncertima, a ukupno će tijekom prosinca biti 75 glazbenih događanja. Posebice je zahvalila sponzorima manifestacije, Zagrebačkoj banci i Arenaturistu, te Pulaparkingu, Pulaprometu, Pula sportu i Bunarini na izvrsnoj suradnji. Podsjetila je da se cjelokupni program može pronaći na mrežnoj stranici www.prosinacupuli.hr te da će se svakodnevno promovirati i na društvenim mrežama. Zahvalila se predlagateljima programa na dostavljenim prijedlozima i zaželjela dobar Prosinac u Puli svim suorganizatorima i posjetiteljima.

]]>
vijesti Mon, 13 Nov 2017 11:08:53 +0000